اینترنت ۵G، اینترنتی با سرعت سرسامآور
اینترنت ۵G یکی از فناوریهایی است که کشورهای مختلف جهان در حال کار روی آن هستند. گرفته میشود در ایران نیز تا سال ۱۴۰۰ این فناوری عرضه میشود.
اینترنت ۵G نسل پنجم اینترنت است که اکثر ما در مورد سرعت آن شنیدهایم. سرعت بالای این اینترنت انجام کارهای بسیاری را سادهتر میکند و با گسترش آن در دنیا تحولات عظیمی در دنیا به وجود خواهد آمد. با استفاده از اینترنت ۵G میتوان زیرساختهای لازم برای ترافیکهای بالا را فراهم کرد و بدون کاهش سرعت اینترنت پاسخگوی نیاز مردم بود. همچنین با استفاده از فناوری نسل پنجم میتوان پوشش گسترهتری برای شبکههای تلفن همراه ارائه داد.
سرعت بالای اینترنت مزایای بسیاری برای زندگی روزمره ما به دنبال دارد که مهمترین آنها ارتقای کیفیت در ایجاد ارتباط است. شما میتوانید محتواهای آنلاین را با سرعت بیشتری آپلود یا دانلود کنید که موجب افزایش سرعت بازیها، دیدن فیلمهای آنلاین و… میشود. همچنین کیفیت و سرعت تماس تصویری و صوتی تا حد چشمگیری افزایش پیدا میکند. با استفاده از اینترنت ۵G میتوان از فناوری اینترنت اشیاء نیز راحتتر بهره برد و دستگاههای بیشتری را به شبکه متصل کرد.
البته فناوری ۵G هنوز به صورت کامل در تمام نقاط جهان ارائه نشده است. اپراتورها و شرکتهای مخابراتی در تلاشند که این فناوری را در کشورهایشان راهاندازی کنند تا علاوه بر تسهیل ارتباطات و اتصال به اینترنت، سود بیشتری کسب کنند. البته قابلیت استفاده از فناوری ۵G باید در دستگاههایی مانند گوشیهای موبایل، تبلتها و لپ تاپها وجود داشته باشد. بنابراین تأمین سخت افزارهای لازم برای دریافت اینترنت نسل پنجم نیز اهمیت زیادی دارد.
اینترنت ۵G در دنیا
دنیای ارتباطات کشورهای مختلف را بر آن داشته است که برای توسعه فناوری ۵G در کشورشان اقدام نمایند. پیشرفتهترین کشور در این زمینه ایالات متحده است که توانسته است بالاترین سرعت اینترنت را تجربه کند. آمریکا در سال ۲۰۱۹ به صورت گسترده از فناوری ۵G استفاده کرد و جهان را شگفت زده کرد. البته هنوز این فناوری در تمام مناطق امریکا گسترده نشده است و همچنین تنها تعداد محدودی تلفن همراه وجود دارد که از این فناوری پشتیبانی میکنند.
در انگلیس و برخی دیگر از کشورهای قاره اروپا مانند اسپانیا نیز از اینترنت ۵G رونمایی شده است؛ اما تفاوت چندانی با نسل چهارم ندارد و به همین دلیل همچنان در حال کار کردن روی پیشرفت این فناوری هستند.
استرالیا نیز از دیگر کشورهایی بود که در سال ۲۰۱۹ فناوری ۵G را در چند شهر خود گسترش داد. اما سرعت اینترنت نسل پنجم در این کشور نیز به اندازه ایالات متحده نبود.
روند توسعه اینترنت ۵G همچنان در سراسر کشورهای جهان و به خصوص کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت ادامه دارد. مقامات مختلف در تلاشند که در ابتدای دهه میلادی بعدی از اینترنت ۵G به صورت گسترده استفاده کنند و آن را در اختیار کاربران معمولی نیز قرار دهند.
سرعت اینترنت نسل پنجم تلفن همراه
سرعت اینترنت ۵G به طرز چشمگیری نسبت به اینترنت نسل چهارم بیشتر است. البته سرعت این اینترنت نیز مانند نسلهای قبلی در برخی از فضاهای خاص به اوج خود میرسد و در برخی دیگر از کشورها مانند اینترنتهای نسل قبلی عمل میکند. با توجه به بررسیهای انجام شده سرعت اینترنت نسل پنجم در ایالات متحده آمریکا به اوج خود میرسد و برابر با ۱.۸ گیگابایت بر ثانیه برآورد شده است. برای مقایسه دقیقتر بین نسل چهارم و پنجم اینترنت باید بدانید که سرعت اینترنت ۴G در بهترین حالت به ۷۰۰ مگابایت بر ثانیه میرسد.
پهنای باند گسترده اینترنت ۵G بخاطر استفاده از طیف امواج میلیمتری است که فرکانسی برابر با ۳۰ گیگاهرتز دارند. این فرکانس با نام فرابالا در فیزیک شناخته میشود و برای گسترش آنتنهای تلویزیون و شبکههای موبایل کاربرد دارد.
همانطور که گفتیم سرعت اینترنت ۵G تا حد زیادی به لوکیشن بستگی دارد. برای مثال در کشورهای دیگر مانند کره جنوبی سرعت اینترنت نسل پنجم به ۱.۱ گیگابایت بر ثانیه میرسد. چنین کشورهایی به موجهای فرابالا دسترسی ندارند و از شبکه امواجی با فرکانس ۳.۴ تا ۳.۸ گیگاهرتز استفاده میکنند.
همانطور که در قسمتهای قبلی اشاره کردیم، فناوری ۵G هنوز در جهان گسترده نشده است و در بسیاری از کشورها مانند کشورهای اروپایی سرعت آن تفاوت زیادی با اینترنت نسل چهارم ندارد. بسیاری از متخصصان در این زمینه بر این باورند که ایالات متحده از پیشرفتهای خود در زمینه ارائه اینترنت نسل پنجم پرده برداری نمیکند و استفاده از طیف موج میلیمتری تا این حد ممکن نیست. حتی برخی از گزارشهای حاکی از آن است که طبف موج میلیمتری با ورود به فضای سربسته و موانع از بین میرود و نمیتوان از آن به صورت گسترده استفاده کرد. با این حال همچنان بالاترین سرعت اینترنت ۵G در انحصار آمریکاست.
گوشیهایی که از فناوری ۵G پشتیبانی میکنند
سخت افزارهایی که در اختیار عوام قرار دارند، مهمترین فاکتور برای استفاده از اینترنت ۵G محسوب میشوند. تا زمانی که مردم به گوشیهایی که از نسل پنجم اینترنت پشتیبانی میکنند، دسترسی نداشته باشند، عملا اینترنت ۵G کاربردی برای آنها نخواهد داشت. البته در ابتدای آغاز به کار فناوری ۵G در دنیا، تفاوت سرعت زیادی با نمونههای قبلی نداشت و به همین دلیل بسیاری از مردم تصور میکردند که صرف هزینه برای خرید دستگاهی که از ۵G پشتیبانی کند، مفید نیست. اما اکنون تمام دنیا از مزایای این تکنولوژی آگاهند.
کمپانیهای مختلف از جمله غولهای سازنده گوشیهای هوشمند مانند سامسونگ و اپل در سال ۲۰۱۹ از دستگاههایی که از اینترنت ۵G پشتیبانی میکنند، رونمایی کردند. هر کدام از آنها در این سال گوشیهایی را معرفی کردند که در ادامه چند نمونه از آنها را معرفی خواهیم کرد.
- سامسونگ گلکسی S10
- iPhone x و iPhone 11
- شیائومی میمیکس ۳
- هوآوی میت ایکس
- آنر
- وان پلاس
البته در بسیاری از کشورها کارخانههایی وجود دارد که گوشیهایی تولید میکنند که از این فناوری پشتیبانی میکنند؛ اما چون معروف نیستند و صادرات ندارند، ما آنها را نمیشناسیم.
اینترنت نسل پنجم در ایران
در ایران نیز تلاشهای بسیاری برای ورود فناوری ۵G به کشور صورت گرفته است. البته در ابتدای کار ممکن است ۵G تنها برای افزایش ظرفیتهای اینترنت ۴G استفاده میشود و به همین دلیل تفاوتهای زیادی در سرعت اینترنت مشاهده نخواهد شد. سرعت اینترنت ۵G در ایران نیز تا حد زیادی به اپراتورها و میزان سرمایهگذاری آنها برای احداث دکلهاست. دکلها در آنتنهای تلفن همراه تأثیر بسیاری دارند.
شرکتهای مخابراتی و اپراتورهای تلفن همراه امید دارند که با توسعه فناوری ۵G، سرعت اینترنت در کشور ما به یک گیگ در ثانیه ارتقا پیدا کند.
تاکنون گفته شده است که ۶۶ درصد از کشور ایران تحت پوشش شبکههای ۳G و ۴G قرار گرفته است و قرار است تا ۱۴۰۰ از اینترنت نسل پنجم در ایران رونمایی شود.
پس از راهاندازی اینترنت ۵G در ایران لازم است که تلفنهای همراهی که از این فناوری پشتیبانی میکنند نیز وارد کشور شوند. البته ممکن است در ابتدای توسعه اینترنت نسل پنجم، در فضاهای بسیاری از سرعت بیشتر بهرهمند نباشید؛ اما با پیشرفت سطح پوشش و سرعت اینترنت ۵G میتوانید به خوبی درک کنید که چرا هزینه بیشتری برای خرید دستگاههای پیشرفتهتر صرف کردهاید و از مزایای بسیار آن استفاده کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.