مشکلات آنتندهی موبایل در ایران؛ از منبع تا راه حل
آنتندهی موبایل گاهی با مشکلاتی مواجه میشود. این مشکلات علتهای مختلفی دارند و البته راهکارهای بسیاری برای حل آنها وجود دارد.
آنتندهی موبایل در ایران در سالهای اخیر به پیشرفتهترین سطح خود رسیده است و توانسته است تا حد زیادی رضایت کاربران اپراتورهای مختلف را جلب کند. اما همچنان در آنتندهی موبایل در مناطق مختلف کشور و حتی کلان شهرها، گاهی اوقات با مشکل مواجه میشود و باعث ایجاد مشکل برای هموطنان میگردد. سوالی که برای بسیاری از ما به وجود میآید، این است که اگر در زیرساختها مشکل وجود دارد، چرا گگاهی اوقات سرعت و کیفیت خدمات آنتندهی موبایل عالی است و اگر مشکلی از این بابت وجود ندارد، آنتندهی ضعیف موبایل چه توجیهی میتواند داشته باشد؟
زمانی که از کلمه آنتندهی استفاده میکنیم، منظور بسیاری از ما آنتندهی تلفنهای همراه است. آنتندهی موبایل زمانی مناسب است که بتوان بدون کوچکترین مشکلی به اینترنت متصل شد، تماس تلفنی برقرار کرد و پیام ارسال کرد. البته در کنار آنتنهای تلفن همراه، آنتن شبکه اینترنت خانگی و آنتنهای رادیویی و تلویزیونی نیز اهمیت دارند.
مشکل آنتندهی موبایل علتهای مختلفی دارد که در قسمتهای بعدی به صورت کامل در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. راهحلهایی نیز برای حل این مشکل وجود دارد که متأسفانه اپراتورها و شرکتهای سازنده دکلهای مخابراتی با مشکلات بسیاری برای اجرایی کردن آنها مواجه میشوند. اما اینترنت و شبکه قدرتمند تلفن همراه یکی از نیازهای اصلی جوامع امروزی است و بدون شک باید برای حل مشکلات آن بهترین تمهیدات را اندیشید و آنها را اجرایی کرد.
علت مشکلات آنتندهی
نمیتوان علت مشخصی را برای تمام مشکلات آنتندهی موبایل در نظر گرفت، گاهی اوقات ممکن است این مشکل ناشی از وجود ایرادهای موقتی در شبکه باشد و گاهی ممکن است تنها به خاطر ایرادهای جزئی به وجود آمده در شبکههای تلفن همراه باشند.
بررسی نکات فنی که باعث به وجود آمدن این مشکلات میشود، تنها مطلب را پیچیدهتر میکند و شامل بررسیها و تعریفهای تخصصی میشود که عملا مشکل ما را حل نمیکند. تنها میتوان گفت یکی از علتهای ضعف آنتندهی موبایل به صورت ناگهانی، بخاطر بروز مشکلات فنی است که پس از گذشت بازه زمانی چند روزه این مشکل حل میشود.
ترافیک انتقال اطلاعات نیز از دیگر عوامل بروز مشکلات در آنتندهی موبایل است. زمانی که تعداد مشترکان بسیار از دادهها و سیگنالهای تلفن همراه استفاده میکنند، ممکن است با مشکل در آنتندهی موبایل خود مواجه شوند. این موضوع زمانی بیشتر جلوه میکند که تراکم دکلهای مخابراتی موجود در محدوده کمتر باشد یا موانع زیادی بین کاربر و دکل وجود داشته باشد.
در حال حاضر با توجه به تعداد زیاد کاربران، اپراتورها اقدام به نصب دکلهای مخابراتی بیشتر در مناطق پرکاربر کردهاند. شاید به این فکر کنید که یک دکل مخابراتی میتواند پاسخگوی نیاز یک منطقه باشد. اما باید بدانید که نمیتوان از حداکثر توان یک سایت برای آنتندهی به یک منطقه استفاده کرد و باید از چند دکل مخابراتی در کنار یکدیگر استفاده کرد. محل نصب، زاویه نصب و موقعیت دکلها نسبت به یکدیگر تأثیر بسیاری در آنتنهای تلفن همراه وجود دارد. همچنین باید بین سیگنالهای دکلهای مخابراتی مختلف هماهنگی ایجاد شود و به همین دلیل در صورتی که یکی از دکلها با مشکل مواجه شوند، تکهای از پازل آنتندهی موبایل کم میشود و انتقال سیگنال با مشکل مواجه میشود. البته خوشبختانه اپراتورهای مختلف سیگنالهایی با فرکانشهای گوناگون ارائه میدهند و این موضوع باعث شده ست که سیگنالهای اپراتورهای مختلف با یکدیگر تداخل نداشته باشد.
موانع فیزیکی یکی دیگر از کاهش دهندههای قدرت سیگنالها هستند. منظور از موانع فیزیکی ساختمانها، پوشش گیاهی مانند جنگل، برجها و… میباشند. کلان شهرها پر از موانعی به نام ساختمان هستند که روز به روز بر تعداد آنها افزوده میشود و مشکلات آنتندهی موبایل را بیشتر میکند. از طرف دیگر سازمان محیط زیست نه تنها اجازه افزایش تعداد دکلهای مخابراتی را نمیدهد، بلکه گاهی دستور به کاهش تعداد آنها صادر میکند و باعث تشدید مشکلات میشود.
راههایی برای حل مشکل
افزایش تعداد سایتهای مخابراتی اولین و بهترین راه حلی است که به ذهن میرسد. راه حلی که نیاز به بودجه زیاد دارد و مشکلات بسیاری سر راه اجرایی کردن آن وجود دارد. افزایش تعداد دکلهای مخابراتی نتایجی چون حذف نقاط کور، پشتیبانی از تعداد کاربران زیاد و افزایش سرعت را به دنبال دارد. برخی از ساختمانسازها برای احداث دکلهای مخابراتی در ساختمان قرارداد میبندند. احداث چنین دکلهایی مشکل آنتندهی موبایل را حل میکند. اما بخاطر باور غلط عموم درباره مضر بودن تشعشعات موبایل، ممکن است همسایهها شکایت کنند و حتی قیمت املاک موجود در منطقه کاهش پیدا کند. این باور غلط باعث میشود که قرارداد بین اپراتور و مالکین ساختمان تمدید نشود و سایتها جمعآوری گردد.
گاهی اوقات مشکل به وجود آمده برای دکلهای مخابراتی و آنتندهی موبایل موقتی است و با انجام تعمیرات حل میشود. در چنین مواقعی اپراتورها و شرکتها برای اینکه کاربران با مشکل زیادی در آنتندهی موبایل مواجه نشوند، از آنتنهای سیار استفاده میکنند. این آنتنها به اندازه دکلهای مخابراتی قدرتمند نیستند و به همین دلیل ممکن است تا تعمیر کامل دکلهای مخابراتی کاهش سرعت و مشکلات جزئی در آنتندهی موبایل ایجاد شود.
تمام راه حلهای گفته شده کارهایی بود که اپراتورها و شرکتهای ارائه دهنده خدمات باید آنها را اجرایی کنند. تنها کاری که کاربران در این باره میتوانند انجام دهند، این است که اپراتورهای مختلف را بررسی کنند و در صورت نیاز به اپراتوری که قدرت بیشتری برای آنتندهی موبایل در منطقه دارد را انتخاب کنند و ترابرد انجام دهند.
چرا حتی در کلان شهرها هم مشکل آنتندهی موبایل وجود دارد؟

در گذشته کاربران تعداد محدودتری داشتند و همچنین دکلهای مخابراتی وظیفه پوشش دادن منطقه با خدمات نسل دوم اینترنت را داشتند. ظرف مدت کوتاهی کاربران اپراتورها به شدت زیاد شدند و اینترنت نسل چهارم وارد شد. بنابراین دکلهای مخابراتی باید همزمان حجم زیادی از سیگنالها را با سرعت زیادی انتقال میدادند. بدون شک با وجود این تحولات زیرساختهای مخابراتی کشور نیازمند به روزرسانی است که هزینه زیادی لازم دارد. اپراتورهای تلفنهای همراه تا حدود زیادی در به روزرسانی تجهیزات خود موفق بودند و توانستند به بسیاری از کاربران اینترنت نسل چهارم را ارائه دهند، اما همچنان مشکلاتی در آنتندهی موبایل وجود دارد.
برخی از موانع و مشکلات برای آنتندهی موبایل در کلان شهرها شدت بیشتری دارند. در مورد تداخل سیگنالهای دکلهای مخابراتی نیز در قسمت قبلی صحبت کردیم. تراکم ناهماهنگ دکلهای مخابراتی یا ایجاد مشکل برای یک دکل باعث بروز مشکل برای اپراتورها میشود. همچنین ساخت و ساز و برجسازی در کلان شهرها بسیار بیشتر است و به همین دلیل در شهرهای بزرگ موانع بیشتری بین موبایل و دکلهای مخابراتی وجود دارد.
نیاز نسل امروز به شبکههای موبایل از هر زمان دیگری بیشتر است. کاربرها توقع دارند با هزینهای که پرداخت میکنند از بهترین خدمات و بیشترین سرعت انتقال داده برخوردار باشند. به همین دلیل مقامات مسئول همواره به فکر ایجاد راهکارهایی جدید برای تقویت آنتندهی موبایلها هستند. بخش اعظمی از این مشکل زمانی حل میشود که کاربران در مورد بیضرر بودن تشعشعات موبایل اطمینان پیدا کنند و اپراتورها بتوانند سایتهای موبایل را افزایش دهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.